به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسن طالبیان گفت: ایران پیش از این موفق به ثبت جهانی ۱۳ اثر میراث ناملموس شده بود که با ثبت این پرونده، تعداد آثار میراث ناملموس ایران که ثبت جهانی شده است، به ۱۴ اثر افزایش یافت. بعد از ثبت جهانی مهارتهای ساختن و نواختن دوتار برخی از کشورها ازجمله تاجیکستان و ترکمنستان نیز برای پیوستن به این پرونده اعلام آمادگی کردند که البته این یک تصمیم ملی خواهد بود و نیاز به بررسی دقیق دارد. میراث ناملموس سیال است و از یک کشور به کشور دیگر میتواند منتقل شود. با این حال پیشنهاد این دو کشور نیازمند بررسی دقیق از سوی ایران است چون یک تصمیم ملی است.
محمدحسن طالبیان که در حاشیه نشست کمیته میراث بشری ناملموس یونسکو با کشورهای ترکیه، روسیه، عراق، آذربایجان، تاجیکستان، پاکستان، ازبکستان و افغانستان برای تهیه پروندههای مشترک رایزنی کرده بود گفت: تهیه پروندههای مشترک میراث ناملموس با کشورهای همسایه در اولویت برنامههای ثبت جهانی میراث ناملموس وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قرار دارد.
او افزود: با توجه به اینکه سهمیه ملی کشورهای عضو کنوانسیون پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس برای ثبت جهانی محدود به یک پرونده برای هر دو سال است، راهبرد ما تاکید بر تهیه پرونده های مشترک است.
نظر شما